print_label | resize_label

Pollenkalender

De pollenkalender

De onderstaande tabel geeft een jaaroverzicht van de piekperiodes van pollen die verantwoordelijk kunnen zijn voor de allergieën van uw patiënt. Via de link onder de tabel kan u deze ook downloaden en afdrukken voor uw patiënt.

Piekperiodes van pollen

Een gelijkaardige kalender kan u ook terugvinden op

http://hooikoorts.avogel.be/pollenkalender.php

Op deze webstek kan uw patiënt ook een dagelijks pollenweerbericht bekijken. Uw patiënt kan er ook een ‘pollen app’ downloaden voor de mobiele telefoon (iPhone of Android).

Pollenkalenders en informatie over pollen zijn ook terug te vinden op:

http://www.pollennieuws.be

Deze pollenkalenders in videoformaat zijn een initiatief van enkele Nederlandse biologen (http://www.pollenkalender.tv)

http://airallergy.wiv-isp.be/sites/airallergy/index.html

geeft specifieke informatie over graspollen

http://www.polleninfo.org

Deze site geeft informatie voor de meeste Europese landen en kan bijgevolg nuttig zijn wanneer uw patiënt op reis gaat.

Ongewenst voorval

Een ongewenst voorval melden